İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, Rusya ve Suriye Savunma Bakanları Moskova’da Suriye Krizini Görüştü

Bu, 2011’den bu yana Türkiye ile Suriye arasındaki ilk üst düzey temas.

Türkiye, Rusya ve Suriye savunma bakanları ve istihbarat şefleri, Suriye krizini görüşmek üzere Moskova’da bir araya geldi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye rejiminin Savunma Bakanı Mahmud Abbas ve istihbarat şefleri ile görüştü. iki ülke.

Görüşmede Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında terör örgütleriyle ortak mücadele konuları ele alındı.

Toplantıyı yapıcı olarak nitelendiren açıklamada, bu tür üçlü toplantı ve müzakerelerin Suriye ve bölgede istikrarı sağlamak ve sürdürmek için devam etmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ayrı bir açıklamada, “Suriye krizi ve mülteci sorununu çözmenin yolları ile Suriye’deki aşırılık yanlısı gruplarla ortak mücadeleye yönelik ortak çabalar ele alındı.”

Toplantı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ayın başlarında Türkiye, Rusya ve Suriye liderlerinin istihbarat, savunma ve yabancı yetkililerden oluşan bir toplantının ardından görüşmeler için bir araya gelebileceğini söylemesinin ardından geldi.

Erdoğan, “Şu anda Suriye ve Rusya ile üçlü olarak bir adım atmak istiyoruz. Bunun için önce istihbarat teşkilatlarımızın bir araya gelmesi, ardından savunma bakanlarımızın, ardından dışişleri bakanlarımızın bir araya gelmesi gerekiyor.”

Kaynak:TRT World