İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi 11 Kasım’da Düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Zirvesi, 11 Kasım’da Özbekistan’ın Semerkant şehrinde  gerçekleştirilecek. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in ev sahipliğinde, “Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” temasıyla düzenlenecek zirve için hazırlıklar devam ediyor.

Zirveye Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Macaristan üst düzey temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi adıyla 8 kez toplanan zirvenin ismi geçen yıl Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirilmişti. Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Türk Dünyası Ali Nişanı” takdim edecek.

Zirvede ekonomi, ticaret, ulaştırma ve gümrük alanlarındaki projeler ile ikili ilişkiler ve bölgesel konular konuşulacak. Zirve kapsamında bir araya gelecek üye ülkelerin liderlerin, zirve dışında ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Toplantıda, Teşkilata resmen üyelik başvurusu yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin üyeliğinin görüşülmesi ve Türk Yatırım Fonu kurulmasına ilişkin anlaşmanın imzalanması planlanıyor.

Kaynak: AA