İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Türkiye ve Rusya Tahıl Koridoru Yoluyla İhracatı Genişletebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, diğer ürünlerin tahıl koridoru yoluyla kademeli olarak ihraç edilmesi ve ikili ilişkiler hakkında görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Rus mevkidaşına Ankara ve Moskova’nın tahıl koridoru aracılığıyla farklı gıda ürünleri ve kademeli olarak diğer emtiaların ihracatı konusunda çalışmaya başlayabileceğini söyledi.

Türkiye İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ankara’nın aracılık ettiği Karadeniz tahıl ihracatı anlaşması kapsamında bugüne kadar ortak çabalarla 13 milyon tondan fazla tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaştığını söyledi. 

Erdoğan, Moskova-Kiev savaşının “bir an önce” sona ermesi için Putin’e samimi dileklerini de iletti.

Türkiye, Ukrayna ile Rusya arasındaki arabulucu rolüyle uluslararası alanda övgüyle karşılandı. Ankara defalarca Şubat ayında başlayan savaşı sona erdirmek için Kiev ve Moskova’ya çağrıda bulundu.

22 Temmuz’da Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna, İstanbul’da savaş nedeniyle durdurulan Ukrayna’nın Karadeniz’deki üç limanından tahıl ihracatına yeniden başlamak için tarihi bir anlaşma imzaladı.

Planlanan sona ermesinden günler önce, dönüm noktası olan tahıl anlaşması, 19 Kasım’dan başlayarak 120 gün daha uzatıldı.

Kaynak:TRT World